Největší poklady japonských nápojů


Japonská kuchyně je populární díky skvělým jídlům, které díky ní můžete ochutnat. Ale na co se zapomíná, jsou japonské nápoje. Přitom i mezi nápoji můžete v Japonsku ochutnat opravdové skvosty, které vám zůstanou dlouho v paměti. Většina je dobrá nejenom k japonskému jídlu, ale i k tomu, abyste si je vychutnali samostatně.

Pojďme se na některé podívat blíže.

Japonský čaj

Na světě je mnoho zemí, kde se produkuje čaj. Čaje mají různé vlastnosti, různé dopady na naše tělo. Japonský čaj je jeden z nejlepších, a jeho pitím si vychutnáte plně všechny chutě i zdravotní výhody čaje. Těch je samozřejmě více druhů, takže uvidíte, který si zamilujete vy.

sake

Saké

O saké jste určitě již někdy slyšeli. Jedná se o alkoholický japonský nápoj, konkrétně rýžové víno. Má asi 15–20 % alkoholu. Jeho chuť je pro naše končiny netypická, ale mnoho lidí na něj nedá dopustit. Skvěle doplňuje většinu z nejoblíbenějších jídel z japonské kuchyně.

Shochu

Máte rádi vodku? Pak si zamilujete i shochu. Jedná se o destilovaný nápoj s obsahem alkoholu kolem 30 %. Obvykle se vyrábí z brambor, ječmene nebo rýže. Tento alkohol se nepije samostatný, ale obvykle se míchá dohromady s nealkoholickými nápoji, jako je limonáda nebo čaj.

matcha latte

Matcha

Matcha je speciální druh japonského zeleného čaje. Připravuje se z čajového prášku, který je namletý na velmi jemnou konzistenci. Má neobvyklou, výraznou chuť. Někdo ho pro tuto chuť miluje, jiní ji zase nemůžou ani cítit. Z matcha prášku se nevyrábí jen obyčejný čaj, ale také například matcha latté, které je oblíbené především v různých kavárnách.

Bubble Tea

Bubble Tea pochází z Tchaj-wanu, ale v současné době je v Japonsku velmi populární. Jedná se o čaj, který je připravovaný z černých, oolong nebo zelených čajových lístků. Do čaje se přidávají tapiokové kuličky, různé ochucené sirupy a sladí se cukrem.